Család

Szemes József és felesége Szemesné Haraszti Anikó

Szemes József, tulajdonos és egyben Pincészet főborásza, szőlésze és mindenese.
Szakácsként végzet, nem sokáig gyakorolta eredeti szakmáját, 1980-as években a Villányi pálinkafőzdébe került alkalmazottként, étel főzés helyett átnyergelt a pálinka főzésre. 1990-ben megvásárolt a villányi bérpálinka főzdét és magán vállalkozóként folytatta a pálinka főzést, az ő szavaival élv „csöpögtette a filléreket”. Mindig mosolygós és vidám Józsi Bácsi, aki ismeri, annak nem is kell többet mondani.
Szemesné Haraszti Anikó, pincészetben az adminisztrációért és a mindennapi feladatok kiosztásáért felelős. A kis kóstoló helyiség mindig készen áll a vendégek fogadására, ezt is neki köszönhetjük.
Két leány gyermekünk születet, akik szintén aktívan rész vesznek a kis családi pincészet életében.

Szemes Tímea és párja Nagy Szilárd

Tímea, első gyermekük borász és sommelier végzetséggel rendelkezik, a banki szektorban helyezkedett el. Ahol tud, természetesen besegít a pincészetbe, adminisztráció és a vendéglátás terén.
Szilárd, Kertészet Tudományi Karon végzet szőlész-borász, 2017-óta besegít a szőlészeti és borászati munkákba.
2018-ban Tímea és Szilárd eltelepítette az első szőlő területüket ezzel növelve a birtok méretet és a szortimentet is.
2019-ben megszülette első gyermekük Nagy-Szemes Blanka, aki már most nagy érdeklődést mutat a borászat felé.

Szemes Ivett és párja Kis Tamás

Ivett, második lány gyermekük dísznövény kertészet és gyümölcs pálinka gyártó végzettséggel rendelkezik. A pincészetben és a szőlőben is aktívan segít, ahol kell, illetve az állandó süti felelős, aki már kóstolta biztos emlékszik rá.
Tamás, ha ideje engedi, segít, ahol tud, Ő a zene és hangosítás felelős. Aki megfordult itt Villányban vagy környékén egy borozás után buliban biztos találkozott vele, DJ Tomi.
2018-ban megszületett első gyermekük Kis Lila, aki lelkes segítője a nagypapának.